Snart är det tid igen för den goda semlan att
Komma tillbax :) men i min lilla familj kunde vi
Inte hålla oss . Så bakade semlor en kväll .
Goda blev dem som bara den .
Semlor
Receptet gäller för 12 st
Ingredienser
75 g Smör
2 dl mjölk
25 g jäst
1⁄2 dl strösocker
1 krm salt
ev 1⁄2 tsk stött kardemummakärnor
1 st ägg
7 dl vetemjöl
Fyllning:
1⁄2 dl mjölk
75 g mandelmassa
2 dl vispgrädde
florsocker
1 ägg uppvispad till pensling
Gör så här:
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt, ev kardmumma, ägg och 6 dl av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Blanda bakpulvret med 1 dl mjöl och arbeta in det i degen. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och baka ut 12 runda släta bullar. Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper ca 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna och blanda det med mjölk och riven mandelmassa. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden och lägg en klick på varje bulle. Lägg tillbaka locken och pudra över florsocker.